מי מאיתנו לא הגיע לארוחת החג, ואחרי הנשיקות החיבוקים וה”מה נשמע” התפנה לראות את השולחן הערוך לתפארת והרגיש שהוא פשוט חייב לצלם את זה! כולנו, ברור.
חלקנו נעלה את התמונות לפייס, חלקנו נשמור אותן בחשכת האחסון בטלפון, אבל הכי כיף יהיה להכניס אותן ללופה הבאה, ולשמור אותן בספר תמונות שתמיד אפשר לחזור ולהיזכר.
הנה כמה טיפים שליקטנו ויוכלו לעזור ולהוציא את מיטב הפוטוגניות משולחן החג ומהאווירה החגיגית.
כמובן שהטיפים תקפים לכל צילום של שולחן וארוחה, חגים, שבתות, סעודות וימי הולדת – רק תבחרו.
תאורה טבעית
התאורה בצילום שלנו היא אחד המשתנים הכי חשובים. שימוש לא יעיל בתאורה שנמצאת סביבנו יוביל לתמונה לא טובה, לפעמים לחשוכה או להיפך למוארת מידי – שרופה. תאורה טבעית, זאת של השמש שנכנסת מהחלון היא האידיאלית. במידה והצילום נעשה בשעות הערב, והתאורה היא מלאכותית – נסו לרכך אותה כמה שאפשר. צלמים מקצועיים משתמשים בעזרי ריכוך תאורה שונים כמו מטריות ולוחות רפלקטורים. לרובנו אין סטודיו לצילום, ולכן יש להשתדל שהתאורה המלאכותית לא תהיה ישירה מידי על האובייקט המצולם כדי לא לשרוף אותו. ניתן גם לרכך תאורה דרך קלקר או קאפה לבנה שיחזירו אור רך יותר על האובייקט המצולם.
זוויות צילום
כשאנחנו מסתכלים על שולחן מהגובה שלנו ומצלמים, לרוב זווית הצילום היא ב 45 מעלות. נסו לצלם את השולחן מזוויות נוספות כמו למשל בסגנון ה flat lay השטוח בו מצלמים מלמעלה בזווית ישרה. האפקט שנוצר הוא שכל הפרטים נראים חד מימדיים, שטוחים, והוא מאוד עכשווי.
פוקוס
כאשר ממקדים את הפוקוס על פריט מסויים בשולחן, נוצר עניין. נוצרת תחושה של שולחן מלא ועמוס בכל טוב ברקע, וכמובן שתשומת הלב מופנית כולה לקינוח לדוגמא, שמושך את העין והופך לנושא המרכזי בתמונה. השתמשו בעומק שדה כשאתם רוצים להבליט משהו בתמונה ולטשטש את השאר.
צילום אווירה
כשמצלמים פעולה שקשורה לנושא, כמו למשל השקת כוסות יין, היא אמנם לא צילום ישיר של שולחן החג אבל נותנת לנו להרגיש את האווירה מסביב. צילום אנשים סביב השולחן, במצב דינמי, גם כן יוסיף לאווירה ויתן תחושה חגיגית. כמובן חשוב שלא לצלם אותם בזמן הלעיסה, זה יכול להיות על גבול המביך.
סלפי
אל תשכחו כמובן להצטלם ביחד כל המשפחה/ החברים הנוכחים בשולחן. רק לוודא שלאף אחד לא נשארו שאריות של אוכל בשיניים, והשתטו כאוות נפשכם.